27 lutego wszystkich smakoszy literatury zapraszamy do Kuchni Literackiej Książnicy Płockiej na Rodzinne smaki zmianom NIEPODLEGŁE (nieuległe), czyli co się jadało i jadać się będzie w polskich domach w Wilnie i we Lwowie?

W menu fascynująca opowieść Ewy Wołkanowskiej-Kołodziej o polskich smakach na Wileńszczyźnie i przepisy babci Genowefy Wołkanowskiej.

Teksty literackie i kuchenno-literackie zaprezentuje Teatr Remedium Stowarzyszenia Uniwersytetu Trzeciego Wieku w Płocku pod kierunkiem Henryka Jóźwiaka.

O praktyczne doznania kulinarne zadbają uczniowie klas gastronomicznych Zespołu Szkół Usług i Przedsiębiorczości w Płocku pod nadzorem Elżbiety Bieniek.

Spotkanie odbędzie się w sali kolumnowej Książnicy Płockiej, początek – godz. 17.00

O Autorze

Podobne Posty